Tabara de Vară Temerarii 2014 – Comunitatea tinerilor români supraviețuitori de cancer

Mariana din Constanța, Paul din Cluj, Valentina din București, Jeni din Craiova, sunt doar câteva nume de tineri supraviețuitori de cancer din România. Experiențele și trăirile le aparțin, sunt diferite, însă victoria împotriva bolii este aceași. Aceași victorie care inspiră acum pe cei care se află sub tratament în secțiile de oncopediatrie din țară, copii și tineri deopotrivă.

Din 2006, anul în care asociația Little People a înființat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescenților români, care au învins cancerul – cu doar câțiva membri și până în prezent, această comunitate a crescut în fiecare an, ajungând astăzi să numere  mai mult de 300 de membri din peste 84 de localități, devenind astfel unul dintre cele mai mari grupuri active de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o susţinere specializată si personalizata la necesităţile fiecarui tânăr din Romania în materie de "coping", facilitând reintegrarea reușită a pacienților în viața de adolescent sau tânăr adult după tratament și reintegrare în societate. 

Între 14 și 19 august 2013, asociația a găzduit cea de-a VI-a ediție a Taberei de Vară Temerarii, destinată adolescenților și tinerilor supraviețuitori de cancer pediatric. Timp de 6 zile consecutive, evenimentul cel mai mare de gen, până în prezent din Europa Centrală și de Est, a reunit 190 de participanți și peste 160 de tineri supraviețuitori din România, Republica Moldova, Cehia și Polonia, într-un decor unic protejat UNESCO - Delta Dunării. Pentru câteva zile, tinerii s-au întors în atmosfera anilor '20 și au avut parte de competiții distractive, petreceri cu tematică și multe alte suprize. Adițional activităților înscrise în tematica anilor '20 organizatorii le-au pus la dispoziția supraviețutiorilor întâlniri informative cu specialiști, depre programe de voluntariat recunoscute la nivel international, cât și sesiuni de focus grup și mini-întâlniri în care s-a discutat despre propria experiență de luptă împotriva cancerului.

De ce este important să organizăm tabăra an de an?

Evenimentul găzduiește Adunarea Generală Temerarii, o întâlnire anuală care reunește toți membrii comunității și în care aceștia discută aspecte legate de strategii de comunicare, strângere de fonduri, sprijin acordat pacienților curenți și membrilor care au recidivat, proiecte de renovare și achiziționarea medicamentelor greu accesibile. Supraviețuitorii vorbesc despre programe de voluntariat în spital și în afara acestuia, despre importanța suportului de la egal la egal acordat pacienților în lupta împotriva cancerului, despre inițiative naționale existente și modele de bună practică. 

Toate costurile legate de eveniment sunt suportate de către asociația noastră fără a împovăra familiile participanților! Anul acesta, dorim să strângem 30.000 de euro pentru organizarea evenimentului în luna august 2014, la care vor participa mai mult de 150 de tineri din țară și străinătate!

"De 3 ani consecutiv sunt prezent în această tabără MINUNATĂ! Da, am scris minunat cu litere mari pentru că altfel nu îmi pot arăta bucuria! Minunată din cauza locurilor deosebite unde se organizează, minunată din cauza staff-ului care chiar și în cap stă dacă este nevoie doar ca nouă să ne fie bine. Minunată din cauza voastră, TEMERAII! Este din nou un cuvânt care iese în evidență, pentru că voi sunteți inima aceste minuni!! Doar aud cuvântul temerar și imediat îmi sare în minte tabăra, gala, brățările galbene, Leul Curajos...Este o onoare că fac parte din acest grup!! Am cunoscut foarte mulți oameni cu care am legat o prietenie de o viață! >:D< Love you guys!!" - Norbert S.

Pentru mai multe detalii vă rugăm consultați www.thelittlepeople.ro.

[ Show more ]
Galantomi:

0

Donatii:

0

Suma:

0 RON

Evenimente fundraising

Pagini fundraising