Asociatia Little People Romania

Asociatia Little People Romania

Little People Romania sprijina lupta impotriva cancerului la copil

Status: Fundraising

Cu o experiență de aproape 20 ani în programe de suport psihosocial, Asociația Little People Romania oferă o serie de servicii de înaltă calitate, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate.

[ Show more ]

145,045 RON

Sumă:

150

Galantomi:

1358

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Cu o experiență de aproape 20 ani, Asociaţia Little People România şi-a câștigat recunoașterea specialiștilor și comunității medicale prin crearea unui standard de calitate a intervențiilor psiho-sociale oferite în sprijinul copiilor și tinerilor afectați de cancer și a familiilor acestora. Acest program psiho-social constituie o parte integrantă a strategiei de tratament în unităţile de oncopediatrie, fiind deja implementat cu succes în 10 secții oncopediatrice din România și Republica Moldova. Voluntarii și specialiștii Little People sunt zilnic alături de copiii și adolescenții internați în secțiile de oncopediatrie, ajutându-i să înteleagă și să facă față experienței prin care trec. Activitățile desfășurate în camera de joacă se concentrează în special în jurul a două programe: ”Nu mi-e frică!” și ”Fun school”, ambele recunocute și premiate la nivel național și internațional.

Programul “Nu Mi-e Frică” urmărește obiective terapeutice specifice și are la bază tehnici din terapia prin artă, dramaterapie și terapia emoțională, în timp ce programul ”Fun School - Şcoala mea în spital”  este un program iniţat de către Asociaţia Little People, în care copiii şi adolescenţii învaţă materiile predate la şcoală într-o manieră inovativă și distractivă, ajutându-i să ţină pasul cu progresele școlare chiar dacă aceștia se află în spital.

În 2006, Little People a înființat primul grup de suport la nivel naţional care să răspundă nevoilor adolescenţilor şi tinerilor afectaţi de cancer: Clubul Temerarii - clubul tinerilor supravieţuitori de cancer. Acest grup numără în prezent 400 de tineri supraviețuitori din 123 localități ale țării, este un adevărat exemplu de reușită pentru pacienții actuali și reprezintă una dintre cele mai active comunități de gen din Europa. Cel mai recent eveniment destinat tinerilor supraviețuitori de cancer a fost Tabăra de Vară Temerarii, link către video-ul oficial: https://www.youtube.com/watch?v=o-p5lBGSKb4

Pentru a face cunoscut mesajul supraviețuirii, Asociația Little People organizează campanii de conștientizare naționale, evenimente locale, strângeri de fonduri și campanii de comunicare prin care invită publicul larg să își exprime solidaritatea față de cei care au înfruntat cancerul.

Pentru mai multe detalii activitatea Asociației Little People România și despre Clubul Temerarii vă rugăm vizitați: www.thelittlepeople.ro sau pagina de facebook: https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania